Over Xtreme

Welkom op de website van Showgroep Xtreme. Wij zijn een twirlvereniging met verschillende teams en solisten die de twirlsport beoefenen. De groepen gebruiken in hun shows de baton, waarmee ze het twirlen beoefenen. Ook worden shows gedraaid waarin andere attributen worden gebruikt, zoals pompons, ballen, vlaggen en linten. De shows worden alle shows uitgevoerd op moderne muziek, vaak in het kader van een bepaald thema, zoals musicals of specifieke muziekgenres.

Geschiedenis
De majorettengroepen van de in 2002 opgeheven Muziekvereniging Davento uit Heemskerk besloten later datzelfde jaar hun majorette- en twirlactiviteiten voort te zetten binnen een nieuwe vereniging, Showgroep Xtreme.

Muziekvereniging Davento ontstond in april 1998 door een fusie van de muziekverenigingen WMC (Wijckers Marquette Combinatie) en Maracas, beiden uit Heemskerk. WMC ontstond in april 1990 door een fusie tussen muziekvereniging Die Wijckers uit Beverwijk en muziekvereniging Marquette uit Heemskerk (opgericht in 1978).

Op dit moment zijn er nog steeds majorettes uit de beginjaren van Die Wijckers, Maracas en Marquette actief binnen Showgroep Xtreme. De vereniging heeft dus al 30 jaar ervaring in de majorette- en twirlwereld.