De eerste wedstrijd!

prijsuitreikingAfgelopen zaterdag, 27 september, vond voor Showgroep Xtreme de eerste wedstrijd van het seizoen plaats. De weken daarvoor werd er nog heel erg hard getraind zodat de meiden helemaal klaar waren om te knallen met hun nieuwe routines. In twee groepen reisden de leden van Xtreme en hun supporters af naar Alphen aan den Rijn. Dit omdat het voor de jongste leden anders wel een erg lange dag werd.

De senioren en een aantal jongere solisten vertrokken om acht uur (gaap!) vanaf de gymzaal naar de mooie sporthal in Alphen aan den Rijn. Al voor tienen stond onze eerste soliste, Richelle Edens, op de vloer met haar mooie routine. Op deze ballad liet zij zien dat ze niet alleen goed kan twirlen, maar ook erg mooi kan dansen.
Vervolgens was het de beurt aan Michelle die voor het eerst een solo deed. In haar ‘Katy Perry jurkje’ zag ze er stralend uit. Haar solo ging erg goed, een hele knappe prestatie. Na Michelle was Samantha aan de beurt. Ook zij zag er prachtig uit. Ze had al een aantal wedstrijden achter haar rug met deze solo en al mooie punten behaald. Dit keer deed ze het ook erg goed en heeft geen enkele keer haar baton laten vallen!
Naomi kwam vervolgens als echte Marry Poppins de vloer op. Ze was erg zenuwachtig, maar deed het hartstikke goed! En dat terwijl het ook voor haar de eerste keer was dat ze een solo deed. Hierna moesten we erg lang wachten op de volgende deelnemers van Xtreme. Imani was de eerste die weer in actie kwam en zette met haar swingende Surinaamse muziek de hele tribune op zijn kop. Ook Simone, Zhenya en Sjomara swingden erop los met hun choreografie met als thema ‘Brasil’.

Inmiddels waren we bij de groepen aanbeland en kwamen onze kleinste meiden als eerst in actie. Zij zagen er fantastisch uit en lieten een routine zien met als thema ‘Alice in Wonderland’. Voor een aantal van deze meiden was het hun eerste wedstrijd. Heel erg spannend dus, maar het ging hartstikke goed.

Legally Blonde

De junioren lieten in hun stralende roze jurkjes een show zien op muziek van ‘Legally Blond’. De routine ging erg goed en de meiden straalden. Ze kregen dan ook erg mooie punten van de jury.

Ineens was er een sirene te horen. Wat was er nu aan de hand? Eén van de meiden had een baton gestolen en werd achtervolgd door de politie. De juvenile dames zetten het politie-thema goed neer en lieten zien dat zij al heel veel kunnen met hun baton.

Last, but not least, waren de senioren aan de beurt, die dit jaar niet één, maar twee routines draaien. Eerst kwamen zij in actie met hun Afrika show. Een show waarbij verschillende attributen worden gebruikt, zoals djembés en speren.
Daarnaast hebben zij ook een show met als thema ‘Army’ waarbij de meiden op oorlogspad gaan. Hoewel het in de trainingen nog niet echt lekker liep werden beide shows al erg goed uitgevoerd en met mooie punten beloond.

De meiden hebben het allemaal super goed gedaan en het was dan ook een zeer geslaagde dag. Op naar de volgende wedstrijd!

Resultaten

Alice in Wonderland

Peewee Dance Team Beginners

60,6 punten

Politie

Juvenile Dance Team Beginners

62,9 punten

Legally Blond

Junior Dance Team Beginners

66,1 punten

Army

Senior Large Team Beginners

67,6 punten

Afrika

Senior Accessorie Team Beginners

67,1 punten

Naomi Tuinstra

Solo Dance Twirl Juvenile Beginners

63,4 punten

Samantha van Sollingen

Solo Dance Twirl Pre-teen Beginners

65,7 punten

Michelle van Duijn

Solo Dance Twirl Junior Beginners

63,6 punten

Richelle Edens

Solo Dance Twirl Senior Beginners

65,4 punten

Simone, Sjomara en Zhenya

Ensemble Dance Twirl Senior Beginners

66,4 punten

Imani Girigori

Solo Accessorie Juvenile Beginners

66,0 punten

Heeft u foto’s of filmpjes gemaakt van de optredens van Xtreme? Stuur deze dan alstublieft naar lianda88@live.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>